Mjuk äppelkaka

Den senaste tiden så har jag bakat en hel del, det är som terapi för mig.. Ja så länge jag får göra det ifred, vilket inte är ofta med en liten bebis haha. Sist jag bakade så satt han i sin matstol och var otroligt missnöjd 😅

Hursomhelst så slängde jag ihop en mjuk äppelkaka som vart fasligt god och jag tänkte dela med mig av receptet såklart.

Ingredienser:
8 bitar
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
3 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du
40 minuter
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg sockrade äppelklyftor i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.(jag glömde det)
Servera den gärna lite ljummen

8 reaktioner till “Mjuk äppelkaka”

 1. Men så gott, älskar riktig äpplekaka, min farfars fru gör alltid det och det är mer värt än en present tycker jag. Bakad med kärlek. Kul att du delar med dig av lite recept

 2. Gud vad gott! Det känns som att det är många som har börjat baka väldigt mycket nu under Corona-tider då man är hemma mycket. Jag tycker också om att baka men jag fastnar ofta på det gamla vanliga som man bakat tusen gånger innan, typ kladdkaka och sånt där!

 3. Åhh så gott….jag gör av och till en vanlig sockerkakssmet som jag slänger ner lite äpplen i, men ska absolut prova detta recept också. Har frysen full med äpplen som vi fick över från fjorårets skörd. Ibland måste bebisar få vara missnöjda….:-)

 4. Белорусский трикотаж Свитмода|Молодежная женская одежда Свитмода|Одежда женская больших размеров Свитмода Бай|

 5. Åh så gott, det är nog min favorit kaka just äppelkaka med kanel.

  Finns inget som får en att resa 20 år bak i tiden som en saftig äppelkaka.

  Tack för receptet!

  Kram k ram

Kommentera