8 månaders kontroll

Halloj.

Igår så var vi på 8 månaders kontroll med lille Charles. Mamma var snäll och körde oss och det är jag tacksam för. Jag gillar inte riktigt att åka buss i dessa tider, men har inställningen att måste jag så måste jag. Mamma åkte och slängde lite skräp under tiden vi var på besöket.

Vi skulle väga och mäta Charles och jag tycker alltid det är så spännande, men sjukt nervöst också. Speciellt eftersom han aldrig varit stor i maten, och han är aldrig still.. Rör sig hela tiden och då förbränner han ju en del så att säga.

Han väger nu 6380 gram och är 68.5 cm lång. På 2 månader så har han gått upp ca 500 gram, vilket enligt bvc var lite för lite. Han har droppat ner ett steg från sin kurva. Så vi fick rådet att ge lite rapsolja I maten, alternativt erbjuda mat oftare. Vi erbjuder honom mat väldigt ofta men om han inte är hungrig då? Jag är inte orolig alla för detta såhär dagen efter, igår vart jag lite orolig. Han äter tills han är mätt och belåten, vi får se till och ha lite rapsolja I gröten och sådana saker. Men som sagt han är extremt livlig och rörlig så han förbränner ju en hel del.

Idag så ska vi försöka ge oss ut en sväng, behöver frisk luft känner jag. Alltid mysigt att promenera lite om challe är på humör dvs 😊solen skiner just nu iallafall och jag har hört rykten om att ser ska bli 15 grader 👍

Vad ska ni hitta på idag?

17 reaktioner till “8 månaders kontroll”

 1. Huvudsaken är ju att han mår bra sen ser ju alla barn annorlunda ut tänker jag.
  Skönt att komma ut lite, det behövs alltid. Jag ska på möte med jobbet nu på morgonen sen får vi se vad som händer.

  1. Vad skönt att han har ökat lite i vikt jallafal men som du säger så rör dom sej mycket så förbränner det ju mer ❤️ skönt att värmen kommer nu hoppas ni får en fin dag i dag kram

 2. Det viktiga är ju att han mår bra. Resten spelar ju ingen roll. Så brukar jag tänka. Min dotter har alltid varit glad i mat fram tills för någon dag sedan. Efter hennes feberkramper så har hon i stort sätt matvägrat men tur vi snart ska till BVC.

 3. Inte så kul att höra. Men svårt om han inte äter. Jag åt inte Heller så mycket när jag var liten. Gillar mat desto mer nu 😊 Hoppas att ni hittar något som fungerar.

 4. Det viktigaste är ju att Challe mår bra!! Men skönt ni fick tips hur ni skulle göra, han är så fin <3

  Idag ska jag se till så vi kommer ut i det fina vädret, ska ju bli upp till 17 grader såg jag… Kanske sambon kompis kommer på besök en sväng men vet inte än.. Annars händer nog inte så mycket! 🙂
  Ha en super fin fredag!

 5. Många fastnar så i dessa kurvor. Fik höra att min dotter var överviktig på BVC, Hon låg på den övre kurvan.. Däremot låg även längden på den övre kurvan så var hon normalviktig 🙂 Sen är det väl bra att dom följer upp, så inga barn hamnar emellan. Viktigaste är att dom ser att han är pigg, och glad, Utvecklas som han ska osv. Ett barn som får för lite mat gör inte det 🙂

 6. Huvudsaken är att han är pigg och mår bra! Men det är klart att man blir lite orolig som förälder😊 Vi har inte haft det problemet med dottern, än så länge iallafall för hon vräker i sig mat 😊

 7. Huvudsaken är ju att han är glad och verkar må bra! Och som du säger; rör man sig mycket förbränner man ju mycket med! Så härligt med sol – bäst att passa på att vara ute då!

 8. Så länge han mår bra och inte stannar helt så behöver man nog inte vara så orolig. Man kan ju inte tvinga i dem mat. Men lite olja i blir säkert bra

  Hoppas på mycket sol de kommande dagarna

 9. mycket liv om dessa kurvor..min stora dotter har alltid legat över på både längd och vikt men min lilla dotter följer kurvan precis prikfritt..barn är ju olika..Huvudsaken är att han mår bra..

 10. Det där med vikt på barn på bvc ska man se lite mellan fingrarna så länge barnen äter, är glada pigga och nöjda med livet är det ingen fara. Hungriga barn gnäller och är ledsna. skönt att ni fick skjuts

Kommentera