Music that matters

Nu är det riktigt längesen jag körde ett Music that matters inlägg.. Minns ni de inläggen? Jag tipsar om en bra låt som antingen väcker en hel del minnen hos mig (och jag delar med mig av minnet) eller så är det helt enkelt bara en bra låt? Jag har faktiskt saknat dessa inlägg där dem är så roliga att skriva , så det är hög tid att jag drsr igång med det igen.

Jag minns när jag hörde denna första gången, på riktigt alltså. Det var när jag var 13 år och var hemma hos min pappa, han spelade alltid upp musik för mig och pratade om artisterna. Vi hade såkallade kultur kvällar på fredagar. Pappa plockade ut en cd skiva ur frysen som han lagt där för den var repig.. Ja visst låter det konstigt? Men har ni en repig skiva så lägg den i frysen ett par timmar och torka sedan av den med en handduk så hackar den inte längre 😉 När han satte skivan i cd spelaren så sa han som han alltid gör när det är någon bra låt ”Nu åker vi”

Jag satt där i fotöljen och lyssnade och njöt.. Fan vad bra det här är tänkte jag för mig själv.. Riktigt jäkla bra.. Sedan den dagen så älskar jag Def leppard, sikket jäkla band. Att jag några år senare hade turen att se dem live på Sweden rock var en dröm som gick i uppfyllelse. Jag stod där när de spelade denna låt och hade tårar i ögonen, dels av lycka och för att jag tänkte tillbaks på det här minnet.

En sak är säker.. Min pappa har inte gjort särskilt mycket bra i sitt liv.. Han har förstört det mesta för sig själv på olika sätt. Men han har lärt mig mycket om musik, fått mig att älska det på samma vis som han gör.. Spelat upp tusentals timmar med musik för mig genom åren och det är jag tacksam för

11 reaktioner till “Music that matters”

 1. Har aldrig hört låten eller ens gruppen🙈 inte heller har jag hört att man kan lägga skivorna i frysen, fan -det hade ju kunnat rätta en och annan skiva som man haft under sina yngre dagar.

 2. Det är inte många (vad jag tror) låtar jag kommer ihåg när jag hörde de för första gången! Jag vet en, det är Emil Assergårds Ego… Jag och syrran var på stranden en vårdag när den spelades upp på min weekly list på spotify. Jag älskar den listan, som spotify uppdaterar varje vecka utifrån den musiken man lyssnar på =)

 3. Musik väcker alltid minnen och känslor som man trott man glömt för länge sen.

  Def lepard är inte min musik, men det är så roligt att man kan tycka så olika.

  Kram kram

 4. Åh vad roligt att du delar med dig av musiktips, sånt gillar vi!!
  Jag visste faktiskt inte att man kunde lägga cd skivor i frysen för att få bort hacket, jag har nog en del skivor jag behöver fixa, då ska jag absolut prova, haha

 5. Hade ingen aning om detta med skivor. Tänk om man hade vetat det tidigare. Musik kan allt skapa minnen, Förstod att du inte har så höga tankar om din far, men vad skönt att du kan hitta något. Många gånger har man svårt för det i en sådan situation

 6. Det har jag aldrig hört. Att man ska lägga in lp i frysen för att de inte ska repas. Så kul! Att ha musiken du & din pappa ihop när ni inte har så mycket annat gemensamt. Jag känner igen mig lite i dig. Min pappa har heller inte varit den bästa. Men all sorts musik har jag lärt mig igenom min pappa att lyssna på. För han spela upp band som han lyssna på som ung. Å som jag fick lyssna på. Jag tyckte många grupper va bra 😊

 7. Vilka mysiga fredagskvällar ni hade, du och din pappa. Härligt minne! Den låten känner jag ingen men ingen jag lyssnat på precis.

Kommentera