Utvecklingssamtal med mig själv ~Vad är viktigt för mig just nu?

För ganska längesedan, ja kanske några månader innan Charles föddes så hade jag  utvecklingssamtal med mig själv här på bloggen. Minns ni det? Jag har haft det i 2 omgångar under 2 års tid och har tyckt att det varit givande. Nu har ju mitt liv förändrats ganska drastiskt så jag tänkte faktiskt ha det igen. Innan har jag alltid jämfört med vad jag skrev första gången. Frågan nu är då om jag ska köra med samma eller jämföra det jag skrev sist, eller båda två? Tror faktiskt det blir lättast och jämföra med det senaste.. För att se om jag kommit någon vart eller inte. Blir så mycket text annars tycker jag. Kör som förut att det blir ett sånthär inlägg i veckan med olika frågor. Hoppas ni ser fram emot det lika mycket som jag gör❤️

Dagens fråga är:

Vad är viktigt för mig just nu?

Svaret är rätt givet faktiskt.. Min son är viktigast för mig just nu, och inte bara just nu utan han är alltid viktigast. Sen är det viktigt att jag hittar någon slags balans mellan att vara mamma och bara få vara jag. Jag menar jag är mamma 24 timmar om dygnet, men att bara få vara jag.. Då menar jag att jag måste göra någonting för mig själv ibland också. Det kan vara vad som helst. Ta en promenad med min granne, färga håret, dricka ett glas vin you name it. För just nu så är mitt fokus endast på Charles, vilket det ska vara såklart. Men jag är också viktig!

Såhär svarade jag 2019:

Det är så mycket som jag tycker är viktigt både just nu och överlag. Känner att det är superviktigt att jag ser över min kost och motion, inte för att jag behöver gå ner i vikt. Jag älskar min kropp och tycker jag är snygg som tusan😉 . Tänkte mer för att det är hälsosamt att komma ut på lite promenader, äta det jag tycker om men kanske se till att lägga till lite grönsaker.

Något annat som jag vill fokusera på och lägga ner energi på är min mediala sida, jag menar utövar jag inget medialt så finns den bara där. Det gör ju ingenting att den bara finns där, men jag tänker att om jag använder den mer så utvecklas jag och kanske kan hjälpa fler personer om det behövs? Det är så brett men så viktigt för mig.

Det var ju en viss skillnad eller hur?

Vad är viktigt för er just nu?

19 reaktioner till “Utvecklingssamtal med mig själv ~Vad är viktigt för mig just nu?”

 1. Många ”tappar sig själv” när dom blir mamma. De är som om man lägger sig själv på hyllan och anser inte sig vara viktig.

  Man de är man och jag tycker de är bra att du har utvecklingssamtal med dig själv

 2. Åh vad roligt att läsa ett sådant här inlägg det är verkligen viktigt att ett utvecklingssamtal med sej själv i bland tror jag. Det viktigaste för mej just nu är att ha modet uppe 🙂

 3. Viktigast för mig är att må bra vara älskad för den jag e men också att ja älskar mig Sj kan stå på egna ben med egen inkomst 🙂 att ja blir behandlad med respekt av vänner sambon osv o känna att ja räcker gott o väl – precis som jag är

 4. Det viktigaste för mig just nu är att jag fokuserar på mig själv och mitt mående.
  Tar tag i det jag håller på med och får det överstökat så jag kan leva ännu mer här och nu!

 5. Jag minns, de var kul inlägg!
  Självklart är mammarollen viktigast men du säger även att göra saker för sig själv för även om du först och främst är mamma så är du inte bara mamma <3
  Viktigast för mig är att få må bra, att hunden och nära och kära mår bra. Att bara få vara och ta hand om mig själv.

 6. Vad intressant inlägg, och vad spännande att se förändringen på bara ett år! Viktigast för mig just nu är ju familjen, men jag försöker samtidigt precis som du hitta en balans mellan att ta hand om mig själv och mina intressen också

 7. Vad smart idé att rannsaka sig själv 😃 Att se skillnaden är intressant. Gillar hur du tänker med din egentid, den är viktig för både dig och ditt barn. Du blir lugnare i dig själv, tror jag, vilket gör dig till en ännu bättre mamma. Vad tror du? 🥰

 8. Åh jag kommer ihåg dina utvecklingssamtal, så kul att du börjar med det igen. Jag förstår precis vad du menar med att få vara bara ”jag”. Spännande att se hur vad som är viktigt skiljer sig beroende på var man är i livet. Just nu är det viktigaste för mig att komma in i mitt nya jobb, och att barnen lyckas i skolan.

 9. För mig är det viktigast att må bra med min familj, eller flocken som vi säger här hemma. Vi blev med två nya medlemmar igår och jag känner att det är mycket viktigt att kunna ge alla den kärlek de behöver utan att utelämna någon i flocken.
  Ska jag bara se till mig själv så är det viktigt att klara mig igenom allt som händer nu och få en struktur i vardagen.

 10. Jag kommer ihåg dessa utvecklingssamtal! Så mycket som har hänt sedan du skrev det senast. Förstår att din son är det viktigaste och kommer vara det men hoppas du får lite tid för dig själv med ♡

 11. Vet inte om min kommentar kom fram nu, det blev något konstigt?! Men jag blir jätteglad över att läsa det här inlägget, så många kloka tankar och grejen att ha utvecklingssamtal med sig själv. Jag tror man kan uppskatta livet man har lite mer, och just detta med din son är så fint. Jag skulle själv vilja veta den känslan att ha ett barn och vara förälder! Så fint <3

 12. Ingenting blir sig likt då man skaffar barn. Allt är oviktigt, förutom det lilla knytet man fått äran att få ta hand om.

 13. En kul och givande idé, om inte annat för ens egen del och utveckling, och nyttigt att se som du från år till år vad man värderar saker olika på ganska kort sikt. Men instämmer mina barn är viktigast, över allt på jorden alltid.

 14. Vilken bra grej att ha ett litet sånt samtal med sig själv. självklart tycker jag du ska få till lite tid för dig och dina behov som människa liksom också, så sätt laddar man batterierna ju och en glad mamma är ju alltid det bästa ❤

Kommentera